Amber Florie

Mijn naam is Amber Florie, geboren in Utrecht op 20 januari 1975 als ondernemersdochter, mijn vader was kastelein. Sinds 2003 ben ik woonachtig in Vianen, getrouwd met Anthony en moeder van 2 zoons, Sam en Melle. De afgelopen 20 jaar ben ik werkzaam geweest in de financiële administratie, voornamelijk in de bouw- en schildersbranche, het laatste jaar heb ik gewerkt als uitvaartverzorger voor een uitvaartonderneming in Utrecht.

Al vroeg in mijn leven kwam ik in aanraking met de dood , ik was 7 jaar toen mijn tante plotseling op jonge leeftijd overleed aan een hersenbloeding. Ik had hier nog nooit mee te maken gehad, zelfs het verlies van een hond of konijn niet (hoewel dit ook heel verdrietig kan zijn) maar dit was heftig en heel dichtbij.

Door de openheid van mijn ouders werd ik overal bij betrokken en hoefde ik als kind mijn fantasie over de dood niet de vrije loop te laten. Of hij of zij echt een sterretje wordt, weet ik niet. Maar dit was voor mij altijd een troostrijke gedachte. Jonge kinderen gaan vaak anders om met rouw dan volwassenen. Zij verwerken het overlijden van een dierbare vaker in stukjes. Inmiddels heb ik ook meerdere malen afscheid moeten nemen van, voor mij, zeer dierbare mensen.

Door al deze ervaringen raakte ik gaandeweg steeds meer geïnteresseerd  in het vak van uitvaartbegeleider. Door het recent overlijden van mijn schoonvader en zwager kwam ik in contact met Martin Hendericks. Door zijn enthousiasme, passie en liefde voor het vak ontstond bij mij de behoefte om veel meer te gaan werken vanuit mijn gevoel. Betrokken zijn, rust brengen in een vaak chaotische periode, ruimte bieden om de nabestaanden zoveel mogelijk zelf te laten doen, aandragen van mogelijkheden, mensen samen brengen, verbinden en ontzorgen. Met de nabestaanden op zoek gaan naar die zaken die bij leven betekenisvol waren voor de overledene om zo, ondanks het verdriet, aan de liefde voor de dierbare uiting te geven tijdens het afscheid. Dit is mijn passie!

Geïnspireerd en gemotiveerd door Martin, ben ik in januari 2017 gestart met de vakopleiding uitvaartbegeleider bij Meander in Zwolle. In december 2017 heb ik mijn opleiding afgerond en ben hierna gestart als uitvaartverzorger bij een Utrechtse uitvaartonderneming.

MHUitvaartverzorging altijd bereikbaar

Als u ons nodig heeft dan zijn we er. U kunt ons altijd bellen of mailen.

Bereikbaar 7 dagen per week 24 uur per dag.

Telefoon: 0347 326128

Of stuur een reactie via ons contact formulier.