Lijda van Zessen-de Hoop

Mijn naam is Lijda van Zessen-de Hoop, jonge zestiger. Ik ben geboren in Tienhoven aan de Lek. Woon sinds 1983 in Ameide samen met mijn echtgenoot, ben moeder van een dochter en een zoon. Mag daarnaast trotse oma zijn van drie fantastische kleindochters.

Waarom ben ik uitvaartbegeleidster geworden?

Vijfendertig jaar ben ik werkzaam geweest in de ouderenzorg, zowel praktisch als leidinggevend. Tijdens deze periode heb ik ook les gegeven aan leerling verzorgende en verpleegkundigen. Een periode waar ik met heel veel plezier, voldoening en vele mooie en warme herinneringen aan terugdenk.
Door de gewijzigde wet- en regelgeving in 2014 binnen de ouderenzorg lag voor mij de uitdaging een andere job te zoeken. Geïnspireerd door één van mijn broers en door het overlijden van mijn vader heb ik mij verdiept in de uitvaartbegeleiding.
De uitvaartbegeleidster die ons als familie begeleide en bijstond na het overlijden van mijn vader deed dat heel prettig, kundig, transparant en wat wij heel fijn vonden als familie, alles gebeurde in alle rust. Het was een fijne, warme en betrokken vrouw en dat triggerde mij…

Sinds 2015 ben ik uitvaartbegeleidster waarvoor ik ook de opleiding gevolgd heb.
Vele families heb ik in de afgelopen jaren mogen bijstaan na het verlies van een dierbare. Bijzonder en een voorrecht vind ik nog steeds dat ik families bij mag staan in een periode van verdriet en gemis.
Aspecten die ik belangrijk vind als ik een familie mag begeleiden na een overlijden zijn: rust creëren in vaak een chaotische periode, familie adviseren en ontzorgen, mijn betrokkenheid tonen door te luisteren, ook naar wat niet gezegd wordt, ruimte bieden om nabestaande, ook (klein) kinderen zelf dingen te laten doen. De stappen die gezet moeten worden, stap voor stap doen, zodat er voor elke stap ruimte komt om keuzes te maken. Samen met de nabestaande een afscheid voor bereiden waarin zij echt afscheid nemen van een geliefde, waarin kenmerkende elementen van hun geliefde een plek krijgen.
Een betekenisvol afscheid maakt het verdriet en gemis niet minder maar helpt om de stappen die volgen te kunnen zetten in het rouwproces.

Ooit kreegik als terugkoppeling van een familie; je was er wel maar ik zag je niet. Ik heb dit als een groot compliment ervaren, het gaat tenslotte om de familie en niet om mij.

Vanaf februari 2022 werk ik bij Martin Hendericks Uitvaartverzorging met warme, betrokken en fijne collega’s.

MHUitvaartverzorging altijd bereikbaar

Als u ons nodig heeft dan zijn we er. U kunt ons altijd bellen of mailen.

Bereikbaar 7 dagen per week 24 uur per dag.

Telefoon: 0347 326128

Of stuur een reactie via ons contact formulier.