Marlienvan Leeuwen

Wat wil je worden, later, als je groot bent?

Iets met kinderen, dat leek mij wel wat. Ik werd peuterleidster en ontdekte dat ook als mama’s alles uitgelegd hadden, peuters vaak geen idee hadden wat ze die eerste ochtend konden verwachten. Hoe kun je inschatten wat het betekent dat mama jou ‘zo weer komt halen’? Enig idee hoelang ‘zo’ duurt? Niets mooiers voor mij om die onzekere peuters bij de hand te nemen en ze de eerste super spannende ochtenden bij te staan.

Ik kwam als verslaggever bij de plaatselijke weekkrant te werken. Leerde te luisteren naar dat wat gezegd werd, maar ook naar de non-verbale communicatie die vaak zoveel meerzeggend was. Met enorm veel plezier schrijf ik nog altijd artikelen over dat wat mensen werkelijk bezighoudt.

In die hoedanigheid werd mij verzocht om buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand te worden. In alle eerlijkheid hoe kon ik als, gescheiden moeder van drie kinderen, huwelijken voltrekken! Ik heb mij over laten halen. Iedereen die het jawoord geeft doet dat oprecht in de overtuiging van dat moment. Als schrijver vind ik het prachtig om aanstaande echtparen tijdens die 30 minuten van hun dag iets waardevols in woorden mee te geven. Maar dertig minuten zijn zo voorbij.

De stap naar de uitvaart was gezet. Ik heb de opleiding tot uitvaartbegeleidster bij academie Après la Vie met ‘goed gevolg’ afgelegd. Inclusief de differentiatie rouw en verlies. Om nabestaanden, die soms geen idee hebben wat er op hen afkomt, bij de hand te mogen nemen om hen weloverwogen de keuzes te laten maken tot een mooi en waardevol afscheid. Ik ervaar het als een voorrecht om hen bij te staan in die periode van hun leven waar alles op zijn grondvesten lijkt te trillen. Telkens mag ik weer ervaren hoe het einde van het leven ingekleurd wordt. Door nabestaanden die los moeten laten wat hen zo dierbaar is.

MHUitvaartverzorging altijd bereikbaar

Als u ons nodig heeft dan zijn we er. U kunt ons altijd bellen of mailen.

Bereikbaar 7 dagen per week 24 uur per dag.

Telefoon: 0347 326128

Of stuur een reactie via ons contact formulier.