Martin Hendericks

Martin Hendericks werd in 1964 in Chicago (USA) geboren uit Nederlandse ouders. In 1970 keerden zij terug naar Nederland, waar Martin in Utrecht en Nieuwegein opgroeide. In 1985 verhuisde hij naar Vianen. In zijn vrije tijd wandelt hij met zijn hond, schrijft en fotografeert hij.

Omdat hij geraakt werd door het proces rondom het sterven van een aantal vrienden, is hij in de jaren negentig vrijwilliger geworden bij de Terminale Thuiszorg in Nieuwegein.

Na het overlijden van zijn moeder in 2000 ondervond hij dat een mooi afscheid het rouwproces ten goede komt, waarbij een cruciale taak voor de uitvaartverzorger is weggelegd. Niet steeds een ander gezicht, maar één iemand die je een paar dagen bijstaat.

Nadat in 2018 zijn lijf een eigen leven ging leiden door levensbedreigend ziek te worden, was hij na acht maanden chemo en een stamceltransplantatie weer klaar voor het leven als Martin 2.0. Hij wilde zijn leven als vanouds oppakken, maar dit was niet meer vanzelfsprekend.

Gaandeweg de afgelopen vier jaar heeft hij het leven opnieuw moeten uitvinden. Door de verminderde energie is 24/7 paraat staan en bereikbaar zijn niet meer mogelijk. Hij doet de laatste jaren minder uitvaarten dan voorheen maar is nog wel bij iedere uitvaart betrokken.

Werkervaring

Als uitvaartverzorger heeft hij vanaf 2004 alle facetten binnen dit mooie vak mogen uitoefenen. Vanaf het moment van de melding, de verzorging van de overledene, het opstellen van de rouwkaart, het regelen en het leiden van de uitvaart, het spreken tijdens de uitvaart tot een nagesprek.

Award jonge onderneming

In december 2013 wint hij de award voor beste jonge onderneming in de regio Vijfheerenlanden. De jury van het event noemde Martin Hendericks bevlogen, innemend, betrokken en toegankelijk. De manier waarop hij zijn uitvaartonderneming runt wordt gezien als taboedoorbrekend en de jury loofde zijn nieuwe ideeën.

Gerelateerde opleidingen

2015 Verdiepingsmodule symbolen en rituelen
Verdiepingsmodule In Memoriam schrijven
2003 Uitvaartbegeleider –STIVU
Restauratietechniek en piëteitsvolle verzorging van overledenen -CMO-
1997 Spiritualiteit en stervensbegeleiding en communiceren met je hart
1996 Training stervensbegeleiding

MHUitvaartverzorging altijd bereikbaar

Als u ons nodig heeft dan zijn we er. U kunt ons altijd bellen of mailen.

Bereikbaar 7 dagen per week 24 uur per dag.

Telefoon: 0347 326128

Of stuur een reactie via ons contact formulier.