Rouwvervoer

Tijdens de coronacrisis is het niet mogelijk om met de rouwauto mee te rijden, volgauto’s mogen niet worden ingezet. 

Rouwauto en volgauto’s 
De rouw- en volgauto’s kunnen in de kleuren zwart, grijs en wit besteld worden. Het aantal volgauto’s hangt af van het aantal personen, die u in de statie wilt laten meerijden.

De loopkoets
De loopkoets is een nieuwe manier van rouwvervoer. Door gebruik te maken van de loopkoets kan men tot het laatste moment dicht bij de overledene blijven. De loopkoets kan tot voor in de kerk komen of tot aan het graf.

Rouwauto in kleur
Buiten de kleuren zwart, wit en grijs komen er steeds meer gekleurde rouwauto’s, te weten de kleuren blauw en bordeauxrood. Mocht men hierbij nog een speciale bloemenauto willen bestellen dan is deze verkrijgbaar in Caddillac-uitvoering en vindt zijn oorsprong in Amerika waar uiterlijk vertoon heel belangrijk is. De bloemenauto, die ongeveer 20 bloemstukken kan vervoeren, kan in het zwart of wit worden besteld bij Puls (www.puls-online.nl/wiezijnwij/staatsievervoer/).

Uitvaartbus (tijdens de coronacrisis, aantal personen kleine uitvaartbus in overleg, voor de grotere bussen maximaal 10-15 personen)
Er is een rouwbus waar de dierbare en 8 familieleden mee kunnen rijden of twee grote rouwbussen waar de dierbare en 22 of 26 familieleden en/of een extra rolstoel mee kunnen rijden.

Waarom maken mensen gebruik van een rouwbus / uitvaartbus.
Dit kunnen verschillende redenen zijn.

  • De meesten mensen die een rouwbus bestellen willen tot het laatst toe bij hun dierbare blijven
  • Of vinden het geen prettig gevoel om achter een rouwauto aan te moeten rijden
  • Zeker bij lange afstanden die tussen opbaren en rustplaats kunnen liggen
  • Bij de grote rouwbus kunnen we een familielid ook in een rolstoel meenemen bij de dierbare
  • Een afscheidstour te rijden langs dierbaren plekken waar iemand gewoond of gewerkt heeft
  • Om samen tegelijk aan te komen bij de laatste rustplaats
  • Om zelf niet te hoeven rijden met heftige emotie
  • Omdat het zelfs goedkoper kan zijn dan het huren van een rouwauto met volgauto’s

Meer informatie vindt u hier.

Rouwkoetsen
Het rouwvervoer kan ook heel exclusief en chique met rouwkoetsen worden gedaan. Het is het rouwvervoer waar het Koninklijk Huis de voorkeur aan geeft. Steeds vaker wordt er door de Nederlander gebruik gemaakt van de rouwkoets. Het is een heel indrukwekkend gezicht. De rouwkoetsen zijn er in de kleuren wit en zwart. De zwarte rouwkoetsen worden geleverd met palfrenier en 2 of 4 Friese paarden trekken de koets. De witte rouwkoets is leverbaar met witte KWPN-paarden. De keuze is aan de familie zelf. Naast de rouwkoets kunnen er volgkoetsen worden gebruikt en zelfs een bloemenkoets (in zowel de kleur zwart als wit). Meer informatie vindt u hier